Пробне ЗНО 2021

Пробне ЗНО 2021 – стала відома дата проведення пробного тестування, а також терміни реєстрації

 

Згідно з інформацією МОН, реєстрація на пробне ЗНО 2021 розпочнеться 5 січня і продовжиться до 19 січня включно,а саме тестування, відбудеться 10 квітня. Щоб прийняти участь в пробному ЗНО, необхідно зареєструватись на сайті регіонального центру оцінювання якості освіти відповідно до місця вашого проживання.

Через ситуацію з пандемією, учасникам пробного тестування у 2021 році запропоновано вибрати тільки один предмет. Тестування з усіх предметів відбудуться в один день – 10 квітня 2021 року. Предмети, з яких буде проводитися тестування, це – українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови. Результати тестування буде оприлюднено 16 квітня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Вартість пробного ЗНО у 2021 році буде відрізнятися в залежності від регіону, в якому учасник проходитиме тестування, в середньому ціна становить – 225 грн. Підвищення вартості пояснюють меншим зацікавленням самим тестуванням серед учасників, а також збільшенням витрат на організацію його проведення.

Нагадуємо, що реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 триватиме з 1 лютого до 5 березня включно. Основна сесія запланована у період з 21 травня до 15 червня, а додаткова з 29 червня до 16 липня.

Також Кабінетом Міністрів України було схвалено проєкт Указу Президента України про Премію учасникам ЗНО, які отримали повну загальну середню освіту та отримали максимальну к-сть балів за результатами Зовнішнього Незалежного Оцінювання 2021.

Проєкт передбачає 20 одноразових премій, у розмірі 5000 грн. Премію призначатимуть згідно з результатами ЗНО учасників, які назбирали 200 балів з двох і більше предметів.